(I) ‘t Westhoes

14.00 tot 16.00 uur

’t Westhoes is het nieuwe gemeenschapshuis van Kerkrade-West. Bijzonder is dat het gemeenschapshuis in een voormalige kerk is gevestigd.

In eerste instantie zou achter het voormalig kerkgebouw aan de Kampstraat een nieuwe accommodatie worden gerealiseerd. Echter, vanuit de wijk zelf werd de voorkeur uitgesproken om het voormalige kerkgebouw een herbestemming te geven als multifunctionele accommodatie. Onderzoek wees uit dat het kerkgebouw nog in zeer acceptabele staat verkeerde.

Dit voorstel vanuit de wijk werd door de plannenmakers dan ook omarmd. Een belangrijk uitgangspunt bij het ontwerp was het behoud van de karakteristieke glas-in-lood ramen in de gangzones en de zijbeuken om zodoende toch nog recht te doen aan het verleden als kerkgebouw. Inwendig bestaat het hart van de accommodatie uit een centraal gelegen entree met horecavoorziening en daar omheen diverse, in grootte variabele, multifunctionele ruimtes. Dit biedt gebruikers de mogelijkheid om een voor hun activiteiten geschikte ruimte te creëren, of het nu gaat om flexibele werkplekken, vergaderruimte, (partij)repetities, dagbesteding of anderszins.

Het klapstuk van het ontwerp is echter de grote multifunctionele zaal op de verdieping. Een groot podium biedt ook de grotere muziekverenigingen en/of toneelvereniging de mogelijkheid om op comfortabele wijze hun reguliere repetities en optredens uit te voeren. De zaal biedt plaats aan ruimt 250 zitplaatsen en is bij kleinere evenementen tevens nog indeelbaar. Minister Ingrid van Engelshoven (Onderwijs, cultuur en wetenschap) noemde ’t Westhoes tijdens haar bezoek aan het gebouw niet voor niets “een inspirerend voorbeeld, niet alleen voor Limburg, maar voor heel Nederland”.


Spreker op locatie:
Kom onder de bevlogen begeleiding van de bekende Kerkraadse artiest, raadslid en buurtbewoner Jack Vinders meer te weten over de totstandkoming van 't Westhoes en de buurt waarin dit bijzondere gemeenschapshuis is gelegen.

Spreker:
#

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken .