09.00 tot 10.00 uur

Ontvangst HuB. Kerkrade

HuB. Kerkrade is het kloppend hart van de LBD 2018. HuB. Kerkrade is eind 2017 geopend en in het gebouw zijn onder andere de bibliotheek en het theater gevestigd. Maar het is meer dan dat. Je kunt er niet alleen terecht voor het lenen van een boek en het bezoeken van een voorstelling, HuB. Kerkrade is een vind- en broedplaats van kennis, educatie, informatie en plezier.

Spreker:
10.00 tot 10.15 uur

Welkom door burgemeester Som

Jos Som, burgemeester van gemeente Kerkrade, heet u in de eigentijdse zaal van Theater Kerkrade graag van harte welkom als gastheer van de Limburgse Bestuurdersdag 2018.

Spreker:
10:15 tot 12:15 uur

Jaarvergadering VLG met muzikaal intermezzo

De jaarvergadering van de VLG wordt geopend door Annemarie Penn – te Strake, voorzitter van de VLG. Tijdens deze jaarvergadering zal er een muzikale omlijsting zijn.

De agenda en stukken van de jaarvergadering ontvangt u na aanmelding, begin november.

12.15 tot 13.30 uur

Lunch

Tussen het ochtend- en het middagprogramma zal in HuB. Kerkrade een smakelijke lunch geserveerd worden.

Spreker:
14.00 tot 16.00 uur

(A) Abdij Rolduc

In het jaar 1104 verscheen er in het land van Rode (Kerkrade/'s-Hertogenrade) een jonge priester, Ailbertus van Antoing. Hij was met twee metgezellen weggegaan uit zijn klooster in Doornik, omdat hij daar de kloostertucht te slap vond. Van Adelbert, graaf van Saffenberg aan de Ahr en eigenaar van de burcht van 's-Hertogenrade, kreeg hij grond waarop hij een eenvoudig onderkomen en een houten kapelletje bouwde.

Spreker:
Eric Wismans
14.00 tot 16.00 uur

(C) Boston Scientific

Op straat. In een winkel. Of misschien wel in de stoel naast u. Voor Boston Scientific zijn dat niet alleen gezichten in een menigte. Dit kunnen levens zijn waarmee Boston Scientific in aanraking is gekomen.

Spreker:
14.00 tot 16.00 uur

(D) GaiaZOO

GaiaZOO is een prachtige dierentuin met een nieuw en uniek dierentuinconcept. GaiaZOO werd dit jaar zelfs, net als in 2013, door de ANWB gekroond tot leukste uitje van Nederland! Daarnaast is het park door het publiek reeds vier keer gekozen tot ‘Mooiste Dierentuin van de Benelux’. Het zegt veel over de waardering van de bezoekers voor GaiaZOO.

Spreker:
Rob Huppertz
14.00 tot 16.00 uur

(E) Highlite International

Highlite International is in de jaren negentig door Huub en Conny de la Haije opgericht. Wat in 1992 begon met een eerste containerlading aan showequipment is nu een bedrijf geworden dat aan meer dan 70 landen levert en 150 medewerkers in dienst heeft. Highlite mag zich tot een van de grootste leveranciers van showequipement in Europa rekenen en wereldwijd distributeur van professionele licht en geluid producten.

Spreker:
14.00 tot 16.00 uur

(F) LeisureDome

Het LeisureDome in Kerkrade biedt voor iedereen vermaak en wel in de ruimste zin van het woord. LeisureDome is het ultieme dagje uit, dé locatie voor (bedrijfs)feesten en vermaak voor jong en oud op één locatie.

Spreker:
Hessel Meijer
14.00 tot 16.00 uur

(G) Museumplein Limburg

Museumplein Limburg is dé innovatieve plek vol memorabele belevenissen.

Stelt u zich voor, een plek, waar kennis en verwondering over wetenschap, technologie, design en onze aarde tot bloei komen en waar verleden, heden en toekomst elkaar vinden. Het aan het Museumplein Limburg gelegen theater, museum en discovery center vertellen elk een deel van het oudste verhaal: de relatie van de mens met de wereld waarin hij leeft. De drie instellingen richten zich op verschillende doelgroepen.

Spreker:
14.00 tot 16.00 uur

(H) Parkstad Limburg Stadion

Het Parkstad Limburg Stadion werd in augustus 2000 geopend. Het stadion heeft een capaciteit van 19.979 zitplaatsen, 2.500 business-seats en 24 skyboxen. Het is voornamelijk bekend als thuisstadion van voetbalclub Roda JC Kerkrade (ter vervanging van Stadion Kaalheide), maar wordt ook gebruikt voor diverse evenementen, waaronder de mars- en showwedstrijden van het Wereld Muziek Concours.

Spreker:
14.00 tot 16.00 uur

(I) ‘t Westhoes

’t Westhoes is het nieuwe gemeenschapshuis van Kerkrade-West. Bijzonder is dat het gemeenschapshuis in een voormalige kerk is gevestigd.

Spreker:
14.00 tot 16.00 uur

(J) Wandeling Anstelvallei en bezoek Nieuw Ehrenstein

In Kerkrade is de natuur altijd binnen handbereik. En die natuur is een ware verrassing! Want in de groene beekdalen is het goed toeven. Bossen, water en landerijen geven u hier het echte buitengevoel.

Tijdens een mooie wandeling door de Anstelvallei ontdekt u tijdens de LBD2018 de rijke natuur van Kerkrade.

Spreker:
14.00 tot 16.00 uur

(K) Workshop HuB. Kerkrade

Beleef Kerkrade is méér dan een slogan. Beleef Kerkrade is een gevoel van trots, gebaseerd op onze vijf grote toeristische attracties en ons vernieuwde stadscentrum, met als kloppend hart HuB.Kerkrade, het cultuurcentrum met theater, bibliotheek en muziekschool. In deze workshop presenteert Kerkrade de achtergrond van onze aanpak en krijgt u een rondleiding door HuB, inclusief een kijkje achter de coulissen.

Spreker:
16.00 tot 18.00 uur

Afsluiting en borrel

Tijdens de afsluitende borrel in HuB is er gelegenheid tot informeel napraten en netwerken. Deel vooral met elkaar ook uw belevenissen opgedaan tijdens de excursies van de LBD2018!

Spreker:

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken .